8 років колонії: ВС залишив без змін вирок ексдиректору Інституту агроекології

Читать на русском
Касаційна інстанція не побачила підстав для скасування обвинувального вироку колишньому очільнику інституту зі структури НААН.
Орест Фурдичко

Верховний суд залишив без змін вирок колишньому директору Інституту агроекології та природокористування Національної академії аграрних наук Оресту Фурдичку, якому призначили 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна за отримання 300 тисяч доларів хабара.

Таке рішення 4 жовтня ухвалила колегія суддів Касаційного кримінального суду ВС, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«4 жовтня 2022 року ККС Верховного Суду постановив залишити без змін вирок Вищого антикорупційного суду від 30.07.2021 та ухвалу Апеляційної палати ВАКС, якими колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України О. Фурдичка визнано винуватим в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать Інституту. Заслухавши доводи сторін, Верховний Суд підтримав позицію прокурора САП та відмовив стороні захисту у задоволенні їхніх касаційних скарг», – інформує САП,

Таким чином, Фурдичка визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, та засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає.

Як відомо, антикорупційний суд визнав Фурдичка винним в одержанні неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Апеляційна палата ВАКС не змінила цього рішення.

Нагадаємо, 30 грудня 2017 року НАБУ і САП затримали директора Інституту агроекології Фурдичка. За версією сторони обвинувачення, він вимагав та отримав хабар від засновника компанії «Сател Україна» Віталія Верещинського за нерозірвання договору спільної діяльності із будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту.

На початку грудня, як йдеться в обвинувальному акті, у своєму службовому кабінеті Фурдичко озвучив Верещинському вимогу хабара в сумі $500 тис. за уникнення ризику розірвання договору з ініціативи Інституту та неперешкоджання виконанню умов договору. Фурдичко нібито сказав Верещинському, що вже знайшов інших забудовників і в разі відмови заплатити гроші договір буде розірвано на вимогу Інституту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: