Рішення кремля про масовану ракетну атаку було політичним, а не тактичним – Guardian

Читать на русском
Масованою ракетною атакою кремль одночасно хотів залякати керівництво України та мирне населення, а також спробувати заспокоїти російських націоналістів, які критикують путіна.

Цинічне рішення кремля завдали масованого ракетного удару по Києву та іншим українським містам було явно політичним, а не тактичним. Його жертвами у переважній більшості були мирні жителі, а більшість цілей не мали прямого військового значення.

Про це пише The Guardian.

«Завдано масованого удару далекобійною високоточною зброєю повітряного, морського та наземного базування по об'єктах енергетики, військового управління та зв'язку України», — заявив учора володимир путін.

Друге «24 лютого»: порівняння масованих ракетних ударів по Україні сьогодні та в перший день вторгненняРосія 10 жовтня обстріляла ракетами майже всю територію України. Порівняли сьогоднішню атаку з ударами в перший день повномасштабної війни, 24 лютого.

Видання нагадує, що навмисні чи невиборчі напади на цивільне населення та цивільну інфраструктуру – це просто воєнні злочини. Їхня мета – вселити страх у керівництво України та її цивільне населення, сподіваючись, що Київ зрештою відчує себе вимушеним вести переговори, доки росія все ще окупує українські території.

Росія на початку вересня піддала Харків хвилі ракетних обстрілів після успіху України на фронті. Однак згодом інтенсивність атак спала, і вони не мали серйозного впливу на полі бою, де росія продовжує втрачати позиції на північній ділянці фронту.

Крім того, очевидно, що росія не зможе зберігати інтенсивність ракетних ударів упродовж тривалого періоду часу, враховуючи, скільки боєприпасів вона вже витратила у війні і який міжнародний політичний осуд викликають такі удари.

Як пише Guardian, військова реальність така, що російські ракетні удари ніяк не змінять балансу сил на полі бойових дій, і який би страх вони не викликали, вони не вплинуть на бажання України чинити опір.

Наразі набирає обертів наступ України біля Херсона, а також на півночі Донбасу. Кремль знає, що його нинішня військова позиція слабка, тому атаки в понеділок служать і другій меті – спробувати заспокоїти безкомпромісних націоналістів, які є головними критиками путіна.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що ракетна атака на Україну 10 жовтня є проявом слабкості путіна. Він розуміє, що програє цю війну та намагається посіяти в Україні хаос та паніку.

Увечері після ударів Володимир Зеленський також заявив, що Україну залякати неможливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: