ЗСУ за добу відбили п'ять атак окупантів

Читать на русском
ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Соледар та Первомайське.

Минулої доби підрозділи Збройних сил України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Соледар та Первомайське.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Протягом попередньої доби окупанти завдали більше 61 ракетного та 32 авіаційних ударів, здійснили близько 92 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

73 повітряні цілі були знищені підрозділами протиповітряної оборони за різними напрямками, з них – 46 крилатих ракет та 27 безпілотних літальних апаратів.

Внаслідок масованого ракетного удару за минулу добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів. Це, зокрема, Київ, Львів, Рівне, Житомир, Тернопіль, Хмельницький, Івано-Франківськ, Вінниця, Прилуки, Ніжин, Конотоп, Харків, Кременчук, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Одеса. Загинули та поранені мирні громадяни України.

Друге «24 лютого»: порівняння масованих ракетних ударів по Україні сьогодні та в перший день вторгненняРосія 10 жовтня обстріляла ракетами майже всю територію України. Порівняли сьогоднішню атаку з ударами в перший день повномасштабної війни, 24 лютого.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник робив обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Янжулівка, Тимоновичі, Михальчина Слобода Чернігівської області та Білопілля і Миропілля Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – з артилерії та танків, в районах населених пунктів Івашки, Стрілеча, Гурівка, Кам’янка, Дворічна, Стельмахівка, Борщова, Сотницький Козачок, Гур’їв Козачок, Козача Лопань, Вільхуватка та Чугунівка;

  • на Краматорському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, вздовж всієї лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Білогорівка, Греківка, Новоєгорівка, Райгородок, Першотравневе, Новолюбівка, Макіївка, Нове, Зарічне, Терни, Серебрянка та Григорівка;

  • на Бахмутському напрямку противник завдав вогневого ураження по районах населених пунктів Сіверськ, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Курдюмівка, Нью-Йорк, Красна Гора, Часів Яр, Яковлівка, Зеленопілля та Одрадівка;

  • на Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Вугледар, Невельське, Залізничне, Білогірʼя, Времівка, Зелене Поле, Новосілка, Щербаки, Новопіль, Новомиколаївка, Гуляйпільське, Дорожнянка, Темирівка та Червоне;

  • на Південнобузькому напрямку були обстріляні райони населених пунктів Вищетарасівка, Новокиївка, Правдине, Мирне, Тернові Поди, Любомирівка, Широке, Киселівка, Червона Долина, Благодатівка, Давидів Брід та Нова Кам’янка.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала 6 ударів: підтверджено ураження 4 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також 2 зенітних ракетних комплексів противника. Окрім того, підрозділи протиповітряної оборони знищили ворожий літак Су-25.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу вразили пункт управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, один зенітний ракетний комплекс С-300 противника та один склад із боєприпасами.

У Генштабі також розповіли про ситуацію на окупованих теренах. «Викладачам вузів Херсону, які співпрацюють з окупаційною владою, загарбники рекомендують переїжджати на територію Криму. Також відомо, що в разі «ускладнення» ситуації на тимчасово окупованій території українського Криму окупаційна влада має плани щодо евакуації родин представників керівництва силових структур, які проходять службу на зазначеній території. У місті Старобільськ Луганської області окупанти проводять пошуки українських патріотів, затримання членів родин та друзів військовослужбовців, а також співробітників правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що ракетна атака на Україну 10 жовтня є проявом слабкості путіна. Він розуміє, що програє цю війну та намагається посіяти в Україні хаос та паніку.

За інформацією розвідки, ці удари росія готувала ще з початку жовтня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: