Ракетний удар по Запоріжжю: зросла кількість загиблих і постраждалих, серед них є діти

Читать на русском
Російські загарбники вночі завдали 9 ударів ракетами С-300 та X-22 по житлових кварталах обласного центру. Загинуло щонайменше 13 людей.
t.me/starukhofficial

Унаслідок масованого нічного ракетного обстрілу по Запоріжжю загинуло щонайменше 13 людей, у тому числі діти. Наразі відомо про 87 поранених.

Про це очільник Запорізької ОВА Олександр Старух повідомляє в ефірі телемарафону, а також повідомляє обласна поліція у Фесбуці.

Згідно зі словами Старуха, серед постраждалих є діти. Більша частина поранених знаходяться у медичних закладах.

«Я вас поправлю, вже, на жаль, 87 поранених, з них 10 дітей, 55 залишилися у лікарні», - заявив Старух.

Нелюди відповідатимуть: Зеленський відреагував на ворожі обстріли ЗапоріжжяПрезидент України Володимир Зеленський відреагував на ворожі ракетні удари по Запоріжжю у ніч на 9 жовтня та запевнив, що росіяни за це обов'язково відповідатимуть.

За даними правоохоронців, загарбники вночі завдали 9 ударів ракетами С-300 та X-22 по житлових кварталах обласного центру. Під вогонь потрапили десятки приватних будинків, два багатоквартирні та інша цивільна інфраструктура міста.

Зазначається, що на цей час встановлено інформацію щодо 13 загиблих.

Унаслідок прямого влучання ракет у дев’ятиповерхівці сталося руйнування конструкцій з першого по сьомий поверх. Під час розбирання руїн обвалилися й інші два поверхи. На цей час тривають рятувально-пошукові роботи.

При цьому, зазнала пошкоджень п’ятиповерхівка, розташована поряд, і довколишні житлові будинки. Вибуховою хвилею в них зруйновано балкони, вибито вікна, посічено фасади.

Внаслідок розриву снарядів сталося займання автомобілів, припаркованих неподалік від епіцентру обстрілу.

У цьому районі також пошкоджені торговельні заклади, офісні приміщення, дитсадки, школи та інші інфраструктурні об’єкти.

Як повідомляється, два ракетні удари прийшлися на приватному сектору Дніпровського району. На перехресті двох вулиць зруйновані будинки, деякі вщент. Інші зазнали значних пошкоджень.

Ще кілька ракет поцілили у Комунарський район міста та острів Хортиця, зруйновані адміністративні будівлі на двох інфраструктурних об’єктах.

Нагадаємо, що у ніч проти 9 жовтня російські окупанти вже вдруге за декілька годин обстріляли 9 ракетами Запоріжжя.

Пізно ввечері 8 жовтня окупанти також обстріляли Запоріжжя. Попередньо відомо, що ворог атакував інфраструктуру міста, яка була зруйнована.

Також стало відомо, що російські війська атакували Запоріжжя у неділю, 9 жовтня, із районів тимчасово захоплених Бердянська та Мелітополя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: