Рф атакувала Запоріжжя з окупованих територій Бердянська та Мелітополя – Повітряні сили

Читать на русском
Російські війська атакували Запоріжжя у неділю, 9 жовтня, із районів тимчасово захоплених Бердянська та Мелітополя.
t.me/tymoshenko_kyrylo

Російські війська атакували Запоріжжя у неділю, 9 жовтня, із районів тимчасово захоплених Бердянська та Мелітополя.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ у Facebook.

«Починаючи із 00.30 9 жовтня, виявлено шість бомбардувальників Ту-22М3, які працювали з аеродрому Рязань та сім Су-35 – з аеродрому Маринівка, Ростовської області», – йдеться в повідомленні.

За словами військовий, удару по Запоріжжю було завдано із тимчасово окупованих територій – з районів Мелітополя та Бердянська. Випущено чотири крилаті ракети Х-22 (із Ту-22М3) та дві керовані авіаційні ракети Х-59 (із Су-35). Крім того, противник завдав ракетного удару зенітними ракетами із ЗРК С-300. Окупанти випустили близько 16 ракет по цивільній інфраструктурі міста та житлових кварталах.

У повідомленні також додали, що за минулу та поточну добу, станом на 11:30, Повітряні сили на південному напрямку збили російський літак, два безпілотні літальні апарати окупантів, один БпЛА-камікадзе «Shahed-136» та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Нагадаємо, щонайменше 12 осіб загинуло, а ще 49 постраждали внаслідок ворожого ракетного обстрілу Запоріжжя в ніч проти 9 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ворожі ракетні удари по Запоріжжю та запевнив, що росіяни за це обов'язково відповідатимуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: