Через ворожі обстріли Запорізьку АЕС повністю знеструмлено

Читать на русском
Внаслідок ворожих обстрілів в ніч на 8 жовтня було повністю знеструмлено Запорізьку АЕС. На електростанції в автоматичному режимі увімкнулися дизель-генератори.
Getty Images

Внаслідок ворожих обстрілів в ніч на 8 жовтня було повністю знеструмлено Запорізьку АЕС. На електростанції в автоматичному режимі увімкнулися дизель-генератори.

Про це повідомляє в Telegram «Енергоатом».

«Сьогодні вночі о 00:59 через черговий обстріл російськими військами була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв‘язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. В результаті відбулось повне знеструмлення Запорізької АЕС», – йдеться в повідомленні.

На електростанції в автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори. Відомо, що запасів дизельного пального для їхньої роботи у такому режимі вистачить на 10 діб.

Зеленський назвав наслідки зупинки Запорізької АЕСЗупинка захопленої росіянами Запорізької АЕС призвела до нестачі електроенергії для експорту до країн Євросоюзу.

«Енергоатом» наголошує на необхідності ремонту та відновлення роботи ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою. При цьому стверджують, що плани щодо включення енергоблоків в умовах обстрілів і пошкодження всіх ліній є нереальними.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зауважив, що окупанти, влаштувавши знеструмлення Запорізької АЕС вже втретє, таким чином вирішили знову підвищити ставки.

«Можливо, це чергове підвищення ставок росіянами з нагоди візиту Рафаеля Гроссі до Москви. Адже Генеральний директор МАГАТЕ після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським зробив заяву, що ЗАЕС – це українська станція», – йдеться у дописі міністра.

Нагадаємо, 5 жовтня лідер країни-агресора володимир путін підписав указ про «передачу» Запорізької АЕС під контроль росії.

Міністерство закордонних справ України засудило «указ» російського диктатора володимира путіна про «прийняття у федеральну власність» тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: