Нічний ракетний удар по Запоріжжю: 12 загиблих, госпіталізовано близько 50 постраждалих (доповнено)

Читать на русском
Внаслідок ворожих обстрілів Запоріжжя вранці в неділю, 9 жовтня, загинуло як мінімум 12 осіб, госпіталізовано 49 (спочатку місцева влада повідомляла про 17 загиблих та про 40 постраждалих).

Внаслідок ворожих обстрілів Запоріжжя вранці в неділю, 9 жовтня, загинуло як мінімум 12 осіб, госпіталізовано 49 (спочатку місцева влада повідомляла про 17 загиблих та про 40 постраждалих).

Секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв написав в Telegram, що щонайменше 17 осіб загинули та 40 постраждали внаслідок ворожого ракетного обстрілу Запоріжжя, який стався вночі 9 жовтня. Він закликав місцевих жителів допомогти з розбором завалів.

Через деякий час голова Запорізької ОВА Олександр Старух уточнив у Telegram, що у Запоріжжі внаслідок ракетного удару загинули 12 осіб, а не 17, як повідомлялося раніше. Також відомо про 49 постраждалих, у тому числі діти.

За його словами, окупанти з тактичної авіації випустили по Запоріжжю 12 ракет. Більшість із них потрапили по житлових багатоповерхових та приватних будинкам. Внаслідок атаки частково зруйновано дев'ятиповерхівку та п'ять приватних будинків. Пошкоджено об'єкти інфраструктури та 20 автомобілів.

«Під завалами можуть бути люди. На місцях подій триває рятувальна операція. Вже врятовано 8 людей. Потерпілим надається необхідна допомога», - зазначив Старух.

Через удари постраждали багатоквартирні будинки та вулиці приватного сектору міста.

9 жовтня о 02:00 ворог завдав ракетних ударів по Запоріжжю. Внаслідок атаки зруйновано під'їзд багатоповерхового житлового будинку з 1 по 8 поверх та приватні домоволодіння в обласному центрі, повідомляє пресслужба ДСНС.

Станом на 08.00 на місці працюють усі екстрені та профільні служби міста.

Співробітники психологічної служби ГУ ДСНС також працюють зараз на місці, надаючи допомогу постраждалим. Від ГУ ДСНС Запоріжжя для проведення аварійно-рятувальних робіт, гасіння пожеж та порятунку людей працює 20 одиниць спеціальної техніки та 85 осіб особового складу.

У зв'язку з загрозою повторного обстрілу рятувальники закликають людей утриматися від відвідування місць, де спеціалізовані служби проводять аварійно-рятувальні роботи.

Нагадаємо, що пізно ввечері 8 жовтня окупанти також обстріляли Запоріжжя. Попередньо відомо, що ворог атакував інфраструктуру міста, яка була зруйнована.

Також загарбники атакували Нікополь Дніпропетровської області іранськими дронами-камікадзе «Shahed-136». Крім того, у Криворізькому районі на російській міні підірвався комбайн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: