Окупанти обстріляли автоколону з цивільними на Херсонщині, є загиблі

Читать на русском
Цивільне населення області стояло в черзі на понтонну переправу на лівий берег річки Дніпро біля Дар’ївського мосту.
suspilne.media

У п'ятницю, 7 жовтня, близько 8 ранку російські окупаційні війська з літака обстріляли колону цивільних авто в Херсонській області.

Про це повідомляє омбудсмен Дмитро Лубінець у Телеграмі, а також прес-офіцер поліції Херсонської області Андрій Кований в коментарі «Суспільному».

«Стало відомо, що 7 жовтня близько 8 ранку російські військові із літака обстріляли автоколону з мирних громадян на Херсонщині. Люди стояли в черзі на понтонну переправу на лівий берег річки Дніпро біля Дар’ївського мосту», - йдеться у повідомленні Лубінця.

Водночас, Кований зазначив, що зі слів очевидців, люди почули звук літака в повітрі та побачили, як він при розвороті, зробив випуск снарядів.

«Внаслідок обстрілу відбулося пряме влучання невстановленого снаряда, ймовірно, ракети, в мікроавтобус, де загинуло щонайменше п’ятеро людей та п’ятеро зазнали поранень», - повідомляє прес-офіцер поліції Херсонщини.

Як зазначається, інформація про кількість загиблих та поранених досі встановлюють.

Нагадаємо, російські війська у п’ятницю, 30 вересня, завдали ракетного удару по околиці Запоріжжя. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону з мирними жителями на виїзді із Запоріжжя в районі авторинку. Люди стояли в черзі на виїзд на тимчасово окуповану територію, щоби забрати своїх родичів або відвезти допомогу.

Загальна кількість загиблих через ракетний удар окупантів по цивільній колоні зросла до 32.

Також нагадаємо, 1 жовтня між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом у Харківській області було знайдено цивільну евакуаційну колону, розстріляну окупантами.

За даними СБУ, внаслідок обстрілу загинули 24 особи, зокрема 13 дітей та вагітна жінка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: