Біля Куп’янська знайшли обстріляну колону з автомобілями, загинуло багато цивільних. Оновлено

Читать на русском
У Куп’янському районі на Харківщині виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні.
Фото ілюстративнеGetty Images

У Куп’янському районі на Харківщині виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні.

Про це повідомив у Телеграмі голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За попередніми даними, в автомобілях загинули 20 людей.

«Окупанти нанесли удари по мирним жителям, які намагалися втекти від обстрілів. Це жорстокість, яка не має виправдання», – додав голова Харківської ОВА.

В.о. голови СБУ Василь Малюк додав, що окупанти знищили колону з семи автомобілів. Серед загиблих було 10 дітей.

«Звірячий напад на цивільних осіб вчинила диверсійно-розвідувальна група окупантів – вони зі стрілецької зброї майже впритул розстріляли шість стареньких легковиків та одну вантажівку «ГАЗель». Ворог вкотре довів, що його мета – знищення всіх українців, незалежно від віку і статі. Окупанти зазнають поразок на полі бою і від безвиході відповідають на них убивством мирних громадян. Та рашисти не уникнуть покарання – ми знайдемо кожного і змуcимо відповідати за вчинені звірства», – наголосив Малюк.

Співробітники СБУ за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розслідують цей воєнний злочин. Остаточна кількість жертв наразі встановлюється, проводяться відповідні експертизи. Декільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення слідчим.

Нагадаємо, російські війська у п’ятницю, 30 вересня, завдали ракетного удару по околиці Запоріжжя. Після оголошення повітряної тривоги у місті було чути близько 12-13 вибухів.

Пізніше стало відомо, що ракетна атака з боку росії сталася приблизно о 7:30. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону з мирними жителями на виїзді із Запоріжжя в районі авторинку. Люди стояли в черзі на виїзд на тимчасово окуповану територію, щоби забрати своїх родичів або відвезти допомогу. У результаті ракетного удару загинули 30 осіб. Ще 88 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: