Розстріл колони під Куп’янськом: знайдено ще тіла кількох жертв

Читать на русском
Внаслідок обстрілу росіянами цивільної автоколони загинули 24 людини, серед них вагітна жінка і 13 дітей.
фото: СБУ

Внаслідок розстрілу автоколони з людьми у Куп’янському районі Харківської області загинули 24 людини, у тому числі - вагітна жінка і 13 дітей.

Про це голова Харківської ОВА Олег Синегубов повідомляє у Телеграмі.

«Такі жахливі наслідки обстрілу колони із семи автомобілів окупантами між селищами Курилівка та Піщане, що в Куп’янському районі. Це так звана «сіра зона». Росіяни майже впритул обстріляли цивільних», - розповів керівник області.

Синєгубов додав з посиланням на данні поліції, що обстріл відбувся 25 вересня близько 9 ранку.

Згідно з даними СБУ, декільком людям вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення.

Наразі встановлюються особи убитих росіянами громадян, триває всебічне документування та збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду.

Нове звірство окупантів на Харківщині: розстріляли колону цивільних з дітьми, щонайменше 20 загиблихСлужба безпеки України

Нагадаємо, що у суботу, 1 жовтня, у Куп’янському районі на Харківщині виявили обстріляну колону з автомобілями, де перебували цивільні.

Також російські війська у п’ятницю, 30 вересня, завдали ракетного удару по околиці Запоріжжя. Після оголошення повітряної тривоги у місті було чути близько 12-13 вибухів.

Пізніше стало відомо, що ракетна атака з боку росії сталася приблизно о 7:30. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону з мирними жителями на виїзді із Запоріжжя в районі авторинку. Люди стояли в черзі на виїзд на тимчасово окуповану територію, щоби забрати своїх родичів або відвезти допомогу. У результаті ракетного удару загинули 30 осіб. Ще 88 отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: