Удар рф по гумколоні у Запоріжжі: кількість загиблих зросла до 30

Читать на русском
Кількість загиблих внаслідок ракетного удару росії по гуманітарній колоні на виїзді з Запоріжжя зросла до 30. Ще 88 людей отримали поранення. Серед жертв є діти.
ЗапоріжжяФото – Нацполіція

У результаті російського ракетного удару по гуманітарній автоколоні у Запоріжжі, яка виїжджала з міста, загинули 30 осіб. Ще 88 отримали поранення.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко у Telegram.

Зазначається, що серед померлих є 2 дітей – 11-річна дівчинка та 14-річний хлопчик. Також була поранена 3-річна дівчинка.

Ракетний удар по Дніпру: рф била «Іскандерами», кількість поранених зрослаДо п'яти зросла кількість поранених внаслідок ракетного удару окупантів по Дніпру, один загиблий. У місті пошкоджено багатоповерхівки, гімназію, магазин та адміністративні будівлі.

Крім того, жертви є і серед правоохоронців. За словами Клименка, загинув 36-річний працівник місцевого Управління стратегічних розслідувань. Ще 27 поліцейських Бердянського райуправління отримали поранення, 4 з них – у тяжкому стані.

«Хлопці були на службі, забезпечували правопорядок», – підкреслив голова Нацполіції.

За його словами, на місці трагедії працювали близько 80 фахівців.

«Наразі відомо, що росіяни били по людям модернізованими ракетами С-300. Вирви від цих модифікованих ракет не такі глибокі, але радіус вибухової хвилі набагато більший», – додав Клименко.

Нагадаємо, російські війська у п’ятницю, 30 вересня, завдали ракетного удару по околиці Запоріжжя. Після оголошення повітряної тривоги у місті було чути близько 12-13 вибухів.

Пізніше стало відомо, що ракетна атака з боку росії сталася приблизно о 7:30. Було обстріляно цивільну гуманітарну автоколону з мирними жителями на виїзді із Запоріжжя в районі авторинку. Люди стояли в черзі на виїзд на тимчасово окуповану територію, щоби забрати своїх родичів або відвезти допомогу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: