Розстріляна евакуаційна колона на Харківщині: з'явилися нові подробиці

Читать на русском
Розстріляну під Куп'янською колону організував, попередньо, місцевий перевізник за великі гроші. Росіяни розстріляли машини з людьми із кулемета на БТР.
ssu.gov.ua

Евакуаційну колону в Куп'янському районі на Харківщині було розстріляно з кулемета на БТР. Саму евакуацію, за попередніми даними, організував місцевий перевізник за чималі гроші.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телеканалу 1+1, передає Інтерфакс-Україна.

Ракетний удар по гумколоні у Запоріжжі: кількість загиблих знову зрослаУ результаті російського ракетного удару по гуманітарній автоколоні у Запоріжжі в п'ятницю, 30 вересня, загинула 31 людина.

«За дуже попередньою інформацією правоохоронних органів цей виїзд був організований місцевим перевізником за великі гроші. Одне місце, за нашими даними, коштувало близько 6 тис. грн. Колона була розстріляна з кулемета, встановленого на БТРі. Після цього, щоб приховати сліди свого злочину, росіяни підпалили рештки цих автомобілів», – розповів Синєгубов.

За його словами, зараз судмедексперти проводять аналізи для ідентифікації загиблих та встановлення причин їхньої смерті.

Синєгубов повідомив, що також є дані про розстріл самого перевізника.

«Цього перевізника, за нашими даними, розстріляли наступного дня. Це був або самосуд родичів загиблих людей або росіян, оскільки та частина Куп'янська на той момент ще була окупована», – сказав глава ОВА.

Нагадаємо, 1 жовтня між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом у Харківській області було знайдено цивільну евакуаційну колону, розстріляну окупантами.

За даними СБУ, внаслідок обстрілу загинули 24 особи, зокрема 13 дітей та вагітна жінка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: