«Відсутні світло, газ та зв'язок»: яка ситуація у Лимані та Святогірську після окупації

Читать на русском
У деокупованиъ Лимані та Святогірську Донецької області зараз ситуація складна. Людей евакуйовують перед початком опалювального сезону.
Ілюстративне фотоФото – t.me/pavlokyrylenko_donoda

У звільнених від російських окупантів Святогірській та Лиманській територіальних громадах Донецької області наразі складна ситуація.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

За його словами, в обох громадах приблизно співпадають кількість руйнувань, пошкодженої інфраструктури та підключення до джерел живлення.

«Просто Святогірська громада по території своїй набагато менша Лиманської. Але, у людей відсутнє світло, звичайно й газопостачання, і мобільний зв’язок відсутній практично скрізь», – зазначив Кириленко.

У Зеленського спрогнозували терміни деокупації Сєвєродонецька та ЛисичанськаЗгідно зі словами представника ОПУ, Харківська операція є не типовим прикладом контрнаступу, але у Сєвєродонецьку та Лисичанську зовсім інші умови.

За його словами, у звільнених населених пунктах триває не лише стабілізація, а й роботи по відновленню життєдіяльності. Він уточнив, що у громадах майже підвели електропостачання та налаштували переправи, щоб заїхати туди.

«Відносне відновлення будівель - це в першу чергу будівельні матеріали, основне укріплення і відновлення житлових будинків приватного сектору, там де люди принаймні зможуть ще проживати», – додав керівник ОВА.

Крім того, перед початком опалювального сезону проводиться евакуація людей. Через складнощі їх відвозять в інші міста, де вони зможуть пережити осінньо-зимній період.

Нагадаємо, 1 жовтня, бійці Збройних сил України увійшли до Лимана Донецької області. Міноборони росії заявило про виведення своїх військ із міста.

2 жовтня президент Володимир Зеленський заявив, що Лиман було повністю зачищене від російських окупантів.

За даними британської розвідки, поразка під Лиманом є політичною невдачею росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: