Українські військові звільнили п’ять населених пунктів під Лиманом

Читать на русском

Українські бійці оточили російське угрупування в районі Лимана. Поблизу міста звільнено п'ять населених пунктів.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в етері телемарафону.

Населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки – звільнені. Наразі там тривають стабілізаційні заходи.

Череватий додав, що російське угруповання в районі Лимана оточене. Проте неможливо назвати точну кількість ворожих військ.

«Котел» для росіян у Лимані: чим важливе місто на Донеччині та чим його втрата обернеться для рфРосійські війська, зважаючи на все, потрапили в український котел у районі Лимана Донецької області. Що про це відомо і яке стратегічне значення має місто – у матеріалі Слово і діло.

«Там справді наші дані показували, що російське угрупування налічувало кількість приблизно 5-5,5 тис. Проте, активні бойові дії «відмінусовували» їхній бойовий склад, а також деякі групи, які намагалися прорватися. Тобто встановлення точної кількості росіян поки потребує аналізу, щоб назвати точну цифру», – розповів речник Східного угруповання.

За його словами, росіяни й досі намагаються прорватися, проте не дуже вдало.

Нагадаємо, 30 вересня у ЗСУ заявили, що операція з оточення російських військ на Лиманському напрямку перебуває на етапі завершення.

У звіті аналітиків Інституту вивчення війни 1 вересня йдеться, що українські військові, швидше за все, можуть звільнити Лиман на Донеччині протягом наступних 72 годин.

У матеріалі «Слово і діло» можна прочитати, як розвивається битва за Лиман та чим важливе це місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: