Звільнення Лимана: Гайдай розповів, куди втекли вцілілі окупанти

Читать на русском
Російські військові, які вціліли під час визволення Лимана Донецької області, втекли до тимчасово окупованого міста Щастя.
korrespondent.ne

Російські військові, які вціліли під час визволення Лимана Донецької області, втекли до тимчасово окупованого міста Щастя Луганської області.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

Після звільнення Лиману очікуємо на початок деокупації Луганщини – ГадайЗвільнення від оточених у місті Лиман російських загарбників стане початком деокупації Луганщини.

«Декому вцілілим у Лимані трохи пощастило – їм вдалося втекти подалі, до Щастя. Так, 30 вересня в районі цього міста було виявлено колону з цивільних автомобілів та мікроавтобусів, у якій налічувалося понад 200 військовослужбовців зі складу 2-го армійського корпусу російських військ», – розповів Гайдай.

Він додав, що поранені росіяни щодня надходять до медичних закладів Старобільська, а поблизу однієї з лікарень навіть облаштовано блокпост.

Також, за його словами, прихильникам псевдореферендуму не варто радіти зараз: так звану «ЛНР» повноцінно зможуть прийняти до складу росії лише у 2026 році. А ЗСУ прийдуть звільняти території раніше.

«Саме до 2026 року триватиме перехідний період для так званої «ЛНР» як нового суб'єкта росії. Це одна з головних умов у договорі про включення «республіки» до складу росії», – зазначив глава ОВА.

Нагадаємо, ЗСУ взяли під контроль місто Лиман Донецької області. 2 жовтня це підтвердив президент України.

За даними британської розвідки, поразка під Лиманом є політичною невдачею росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: