Зеленський: «Коли повертається український прапор – про російський фарс ніхто не згадує»

Читать на русском
Володимир Зеленський розповів, що двічі на день отримує звіти від військових, а наразі здебільшого дізнається про успіхи на фронті. Крім того, він провів переговори з президентом Франції Еммануелем Макроном.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що двічі на день отримує звіти від військових. Цього тижня найбільшу частину у них займає перелік звільнених населених пунктів від російських окупантів.

Про це він розповів у новому відеозверненні.

За його словами, успіхи ЗСУ не обмежуються лише звільненням Лиману. Глава держави назвав «тенденцією» той факт, що в окупованих населених пунктах ворог нещодавно проводив псевдореферендуми, а після цього українські військові повертають їх під свій контроль.

«Коли повертається український прапор – про російський фарс з якимись там папірцями і якимись там анексіями ніхто й не згадує. Окрім, звичайно, правоохоронних органів України. Бо кожен, хто причетний до будь-яких елементів агресії проти нашої держави, буде за це відповідати», – наголосив Зеленський.

За тиждень українських прапорів на Донбасі стане ще більше – ЗеленськийПрезидент Володимир Зеленський підтвердив, що ЗСУ підняли український флаг у Лимані. Він також заявив, що військові продовжать звільняти населені пункти від росіян.

Також президент провів переговори з французьким колегою Еммануелем Макроном. Вони обговорили ситуацію на передовій та успіхи ЗСУ на фронті, а також посилення санкцій проти росії. Президент Франції засудив псевдореферендуми та вконтре підтримав нашу державу.

«Також обговорили ситуацію на Запорізькій атомній станції і викрадення російськими окупантами генерального директора ЗАЕС Ігоря Мурашова. Це черговий прояв абсолютно відвертого російського терору, за який держава-терорист має нести постійно зростаюче покарання», – підкреслив Зеленський.

Крім того, глава держави розповів, що у Туреччині на воду спустили корвет «Гетьман Іван Мазепа». Він є першим з тих, які країна побудує для України.

Голова Офісу президент Андрій Єрмак відвідав потужності компанії «Байкар», що виготовляє «Байрактари». Наразі триває підготовка до створення заводу і навчального центру у нашій країні.

«Україна завжди була і буде одним із європейських центрів військової та авіаційної промисловості. І я пишаюся, що можу сказати ці слова абсолютно впевнено і обґрунтовано за підсумками вже 221-го дня повномасштабної війни росії проти нашої держави. Щось у когось пішло не за планом», – додав президент.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підтвердив, що місто Лиман у Донецькій області було повністю зачищене від російських окупантів.

Також він подякував країнам Центральної та Східної Європи за підтримку вступу України в НАТО. Зокрема, президентам: Естонії Алару Карісу, Латвійської республіки Егілсу Левітсу, Литви Ґітанасу Науседі, Північної Македонії Стево Пендаровському, Чорногорії Мило Джукановичу, Польщі Анджею Дуді, Румунії Клаусу Йоганнісу, Словаччини Зузані Чапутовій та Чехії Мілошу Земану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: