День народження ізгоя: хто вже привітав путіна

Читать на русском

Президент росії володимир путін 7 жовтня святкує свій 70-й, і сподіваємося останній, день народження. Через розв'язану проти України війну путін став ізольований від цивілізованого світу: він практично нікуди не виїжджає з країни, мало з ким розмовляє по телефону, а вітають його якщо не такі ж ізгої, то лідери далеко не провідних країн або взагалі невизнаних республік. На інфографіці «Слово і діло» – хтось вже привітав путіна з ювілеєм.

Світові лідери не поспішають вітати путіна з 70-річчям. Хто вже привітав президента росії з днем народження – на інфографіці.
Хто привітав путіна з днем народженняСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Очікувано, поспішив привітати путіна його головний співучасник у нинішній війні проти України – Олександр Лукашенко.

Білоруський диктатор, випливає з тексту привітання, дуже дорожить відкритими та довірчими стосунками з президентом росії, а головне «рівноправним» та плідним діалогом.

«Від щирого серця бажаю вам, шановний володимире володимировичу, відмінного здоров'я, творчих звершень на благо російської держави і довгих років життя в оточенні люблячої сім'ї та надійних друзів», – побажав Лукашенко.

Привітав путіна й такий же любитель погрожувати ядерною зброєю – лідер КНДР Кім Чен Ин. «Товариш Кім Чен Ин зазначив, що президент росії довгий час на відповідальній посаді глави держави енергійною діяльністю домагався примітних успіхів у досягненні грандіозної стратегічної мети побудови сильної росії і що він користується повагою і підтримкою широких мас», – цитує привітання державне агентство.

Ще вчора привітання відправив президент Нікарагуа Даніель Ортега разом зі своєю дружиною та віцепрезидентом. Вони побажали, щоб у важкі часи путіна «завжди супроводжувала любов сім'ї та народу».

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Привітали путіна з ювілеєм президент Вірменії Ваагн Хачатурян та прем'єр Нікол Пашинян, президент Таджикистану Емомалі Рахмон та президент Туркменістану Сердар Бердимухамедов.

Також путіна привітав голова невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки Араїк Арутюнян та голова невизнаної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін. Останній побажав президенту «нових перемог в ім'я великої росії та її народу».

Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що путін «вирішив основні проблеми росії, врятував республіку, підняв її і всю росію з руїн».

Патріарх Кирило не лише привітав президента росії, але закликав духовенство та віруючих молитися за його здоров'я.

У день свого народження путін візьме участь у «неформальній зустрічі» країн-учасниць СНД. Окрім лідерів Білорусі, Вірменії, Таджикистану та Туркменістану, які вже привітали путіна, там будуть представники Азербайджану, Казахстану, Киргизстану, Молдови та Узбекистану. «Як правило, протокол цього привітання ніколи не передбачає. І найчастіше подарунки зазвичай передаються по лінії протоколів, але, зрозуміло, все-таки всі один одного не перший рік або навіть не одне десятиліття знають, знайомі один з одним, тому напевно чисто по-людськи вітатимуть з днем народження», – прокоментував Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, за інформацією розвідки США, справи у путіна в росії просуваються не дуже. Вже у найближчому оточенні президенту висловили свою незгоду з тим, як він веде війну в Україні.

На інфографіці «Слово і діло» можна побачити, які санкції запроваджено проти росії з початку вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: