США залишать у Середземному морі авіаносець через тривожну ситуацію навколо України – AP

Читать на русском
Зміна в розкладі пересування АУГ викликана тим, що США мають необхідність постійної військової присутності в Середземному морі
USS Harry S. Truman (CVN-75)Вікіпедія

Авіаносна ударна група військово-морського флоту США - це авіаносець USS Harry S. Truman і його корабельний супровід - за наказом міністра оборони Ллойда Остіна не підуть на Близький Схід, а залишаться в акваторії Середземного моря через напружену ситуацію навколо України.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на представника Пентагону.

Загроза вторгнення Росії в Україну: що кажуть дані розвідкиРосія може готувати напад на Україну на початку 2022 року, вважає розвідка. Скільки на нашому кордоні російських військ та техніки – на інфографіці.

Зміна в розкладі пересування АУГ викликана тим, що США мають необхідність постійної військової присутності в Середземному морі, щоб заспокоїти регіональних партнерів і союзників.

АУГ має у своєму складі шість кораблів США - безпосередньо сам USS Harry S. Truman, крейсер USS San Jacinto, есмінці USS Cole, USS Bainbridge, USS Gravely і USS Jason Dunham. АУГ супроводжує норвезький фрегат Королівських ВМС HNoMS Fridtjof Nansen.

Нагадаємо, що 28 грудня два літаки-розвідники Військово-Повітряних сил США пролетіли над територією України - вони стежили за ситуацією на кордоні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: