У Чорному морі рф тримає три кораблі із 24 ракетами «Калібр» – ВМС

Читать на русском
Росія зберігає на бойовому чергуванні у Чорному морі три кораблі. На них до запуску по території України знаходиться 24 крилаті ракети Калібр.
Ілюстративне фотоФото – Укрінформ

У Чорному морі станом на 9 вересня на бойовому чергуванні знаходяться три російські кораблі, які є носіями крилатих ракет «Калібр».

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських Сил у Telegram.

Зазначається, що загальний залп суден – 24 оперативно-тактичні ракети. Ворог тримає їх у готовності до обстрілу України.

Також в Азовському морі агресор контролює морські комунікації. Зокрема, на бойовому чергуванні утримуються до 6 російських кораблів та катерів. Крім того, у Середземному морі знаходиться 5 носіїв крилатих ракет «Калібр».

У рф дефіцит «Іскандерів», але радянських ракет вистачить ще на три роки – розвідкаУ росії закінчуються точні ракети Іскандер, їх залишилося менше 200. Проте застарілих ракет С-300 вистачить ще на три роки, щоб бити по Україні.

У ВМС зазначили, що за добу в інтересах росії прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 51 судно. З них 14 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;

  • до Азовського моря – 32 судна. З них 3 рухадися з протоки Босфор.

У повідомленні також підкреслили, що країна-агресор вимикає системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря. Таким чином вона порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS).

Нагадаємо, що у п’ятницю, 9 вересня, російська авіація завдала удару по лікарні в Сумській області. Внаслідок обстрілу постраждали люди.

Також російські війська в ніч проти 9 вересня інтенсивно завдавали ракетних ударів по Харківщині. Частина ракет вибухнула біля російського бєлгорода. Також були нанесені удари з РСЗВ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: