Розвідка НАТО попередила союзників про можливі випробування російської ядерної суперторпеди «Посейдон» – ЗМІ

Читать на русском
Розвідка НАТО попередила союзників про вихід із бази російського підводного човна Бєлгород, на якому розміщені ядерні торпеди Посейдон. Альянс побоюється, що рф може провести випробування.

Розвідка НАТО надіслала найважливішим союзникам дані про пересування російського підводного човна К-329 «Бєлгород» та можливе випробування суперторпеди «Посейдон», яку називають «зброєю Апокаліпсису».

Про це повідомляє італійське видання La Repubblica.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

За інформацією газети, у звіті Альянсу йдеться, що підводний човен «Бєлгород» переміщений у Карському морі: нібито саме там можуть пройти випробування торпеди з ядерною боєголовкою «Посейдон», здатною подолати відстань у 10 тисяч кілометрів під водою.

Ця торпеда здатна викликати «радіоактивне цунамі». Фахівці порівнюють ефект від її пуску із запуском міжконтинентальної балістичної ракети. При цьому пуски неможливо відстежувати: торпеда була спроектована так, щоб випромінювати дуже мало тепла і рухатися безшумно зі швидкістю більше 100 км/год.

Як уточнює російське видання РБК, «Бєлгород» — багатоцільовий атомний підводний човен, який розробили, щоб розмістити безпілотну систему підводних ядерних торпед «Посейдон». Вона розроблена для того, щоб вражати прибережну інфраструктуру супротивника, створювати великі зони радіоактивного забруднення, цунамі та інші наслідки ядерного вибуху на території противника.

Нагадаємо, за словами генсека НАТО, на росію чекають «серйозні наслідки», якщо вона застосує ядерну зброю.

ЗМІ повідомили, що США та союзники посилили спостереження для виявлення ознак того, що путін міг віддати російським військовим наказ про застосування ядерної зброї проти України.

Експерт назвав можливі сценарії застосування ядерної зброї рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: