В РНБО оцінили, чи застосує путін ядерну зброю

Читать на русском
Олексій Данілов заявив, шо володимир путін не застосує стратегічну ядерну зброю. Однак можливий удар з тактичної зброї.
Олексій ДаніловФото – president.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що володимир путін точно не застосує стратегічну ядерну зброю.

Про це він сказав в інтерв’ю «Настоящее время».

Водночас він припустив, що російський диктатор може застосувати саме тактичну ядерну зброю. Однак у такому разі, за його словами, вся росія опиниться ізольованою від світу.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

«Навіть якщо він використовує тактичну ядерну зброю, це буде кінець російської федерації», – зазначив Данілов.

Секретар РНБО також додав, що у разі, якщо рф застосує зброю масового знищення, буде анклав, з яким ніхто не захоче співпрацювати. Зокрема, й Китай.

Нагадаємо, що 21 вересня володимир путін заявив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використає «всі наявні засоби». Пізніше Дмитро Медведєв заявив, що росія «має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде потрібно».

Спецслужби США та їхніх союзників посилили спостереження для виявлення ознак того, що володимир путін міг віддати російським військовим наказ про застосування ядерної зброї проти України. Однак перші ознаки можливого нападу можуть з'явитися надто пізно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: