Резніков закликав світові країни припинити боятися «другу армію світу»

Читать на русском
Світовим країнам слід припинити боятися росію з її ядерним шантажем. Окупанти вже неодноразово доводили, що «друга армія світу» - це волоцюги та ґвалтівники.

Світовим країнам слід припинити боятися росію з її ядерним шантажем. Окупанти вже неодноразово доводили, що «друга армія світу» - це волоцюги та ґвалтівники.

Про це йдеться у заяві міністра оборони України Олексія Резнікова.

Загроза ядерного удару рф: перший запуск ядерної ракети по Україні зруйнує всю світову безпекуЯкщо росія зважиться на застосування ядерної зброї в будь-якому його вигляді, абсолютно всі нинішні колективні інститути безпеки перестануть мати будь-яку актуальність

«Після Маріуполя, Бучі та ракетного обстрілу ядерною зброєю нас не злякати. Ми говоримо всім партнерам – перестаньте боятися росію. Це не друга армія світу, це волоцюги, мародери та ґвалтівники. Це в'язниця, яка напала на Україну», – заявив він.

Також голова Міноборони зазначив, що ризик застосування росією ядерної зброї низький, проте якщо вона зважиться на такий крок, це призведе до відкриття останнього руйнівного напрямку щодо країни-агресора.

«Ризик залишається, не можна сказати, що його не існує, але, якщо оцінювати у відсотках ймовірність застосування його, він значно менший, ніж будь-що», - сказав він.

За його словами, партнери України, у тому числі США та Велика Британія, також підтверджують низьку ймовірність застосування ядерного озброєння рф.

«Мало того, ми отримали чіткі сигнали від наших партнерів, Білого дому на найвищому рівні, що вони провели також певні консультації та направили досить чіткі, досить жорсткі сигнали до кремля, що застосування ними навіть тактичної ядерної зброї призведе до відкриття останнього руйнівного напрямку щодо рф, й вже шансів у росії повернутися взагалі до клубу країн, яким взагалі хтось потисне руку, не залишиться, й будуть жорсткі реакції у відповідь», - сказав міністр.

Крім того, Резніков зазначив, що технічний стан ядерної зброї РФ є досить сумнівним. Так, за даними другого президента України Леоніда Кучми, термін дії всього ядерного потенціалу, В тому числі й російського, минув 1997 року.

«Коли востаннє росіяни випробовували ядерку? У 90-ті роки в Казахстані на відповідному полігоні. Тобто з 90-х років вони жодних випробувань не проводили, носії у них є, ядерні запаси у них є, але як воно включається, літає та спрацьовує – не знає ніхто, й вони зокрема», - сказав він.

Так, Резніков вважає, що наслідки застосування ядерної зброї можуть бути непередбачувані навіть для самої росії.

Крім того, міністр сумнівається в тому, що росія застосує зброю на лінії фронту, оскільки там теж є підрозділи окупантів. До того ж поряд знаходяться й анексовані території. При цьому застосовувати ядерну зброю в районі Чорного моря також немає сенсу, оскільки там знаходяться три країни-члени НАТО – Болгарія, Туреччина та Румунія.

Резніков вважає, що своїми заявами росія просто хоче налякати Україну.

Раніше Резніков оцінив успіхи опанування Україною стандартів НАТО.

Нагадаємо, в ISW розповіли, за яких умов путін може застосувати ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: