Адміністрація Байдена готує нові санкції проти росії – WSJ

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена готує нові антиросійські санкції на тлі оголошеної володимиром путіним мобілізації.

Адміністрація президента США Джо Байдена готує нові антиросійські санкції на тлі оголошеної володимиром путіним мобілізації, погроз щодо застосування ядерної зброї та псевдореферендумів.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal із посиланням на свої джерела.

За інформацією журналістів, санкції мають намір запровадити проти фінансових установ, котрі впливають на розвиток економіки росії. За словами офіційних осіб США, під обмеження потрапить, зокрема, російське агентство зі страхування вкладів, яке призначене для захисту банківських рахунків росіян, Національна система платіжних карток «Мир», система електронних грошей.

Останній аргумент: чи зважиться росія на застосування ядерної зброїЧи зможе росія використати ядерну зброю в Україні, чим вона може вдарити та що думають експерти – в матеріалі Слово і діло

«США підозрюють, що москва використовує ці установи для ухилення від західних санкцій щодо своєї банківської системи», - зазначає видання.

Адміністрація Байдена також розглядає можливість відключення російських банків від глобальної системи обміну фінансовими повідомленнями SWIFT, додавання експортного контролю щодо широкого спектру товарів, необхідних для функціонування економіки та запровадження санкцій щодо великої кількості державних компаній.

За інформацією видання, остаточне рішення про те, які організації та товари стануть мішенню для США, ще не схвалене, все залежатиме від Білого дому. Будь-яка ініціатива прийматиметься «з урахуванням небезпечної ескалації, яку створив президент росії володимир путін останніми днями».

Нагадаємо, ЄС запровадить санкції проти організаторів псевдореферендумів в Україні.

Раніше США попередили рф про «катастрофічні наслідки» застосування ядерної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: