ЄС застосує «кримські санкції» до всіх окупованих територій – Боррель

Читать на русском
ЄС застосує санкції, які нині діють щодо окупованого Криму, проти всіх територій, які тимчасово не підконтрольні Україні.

ЄС застосує санкції, які нині діють щодо окупованого Криму, проти всіх територій, які тимчасово не підконтрольні Україні.

Про це заявив голова дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель під час брифінгу.

«Ми розширюємо географічне охоплення обмежень щодо Криму, які були схвалені на початку цього року, на Донецьку та Луганську області. Вони покриють усі райони України, непідконтрольні уряду, включаючи Херсонську та Запорізьку області, які не належать до Донбасу та які не були частиною минулих рішень», - заявив Боррель.

Зазначимо, що «кримські санкції», запроваджені Євросоюзом після окупації півострова, забороняють ввезення в ЄС продукції з Криму чи Севастополя. Також вони передбачають заборону інфраструктурних та фінансових інвестицій.

При цьому з ЄС на півострів заборонено ввезення певних товарів чи технологій для місцевих компаній або для використання в телекомунікаційному, транспортному та енергетичному секторах та для розвідки, видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

Нагадаємо, 28 вересня Євросоюз офіційно запропонував запровадити нові санкційні обмеження проти росії на тлі проведення предорореферендумів, ядерних загроз володимира путіна та приватної мобілізації.

Зазначимо, Адміністрація президента США Джо Байдена готує нові антиросійські санкції на тлі оголошеної володимиром путіним мобілізації, погроз щодо застосування ядерної зброї та псевдореферендумів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: