У Білий Церкві пролунали вибухи: рф атакувала місто іранськими дронами

Читать на русском
Згідно з повідомленням місцевих мешканців, перед вибухами було чутно характерний звук дронів-камікадзе.
фото: Фокус

У ніч з 4 на 5 жовтня у Білій Церкві на Київщині прогриміли вибухи. Місто атакували іранськими дронами-камікадзе «Shahed 136».

Про це повідомляє голова Київської ОВА Олексій Кулеба у Телеграмі.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, 0 1:33 у Київській області оголосили повітряну тривогу, а о 2:22 сирена пролунала у Києві.

Іранські БПЛА на озброєнні росії демонструють деградацію російського військпрому – оглядачНа думку експерта, в цій ситуації важливий не стільки факт появи іранських БПЛА на фронті, скільки деградація російської промисловості

О 2:00 жителі Білої Церкви почали масово повідомляти про вибухи через атаку іранських безпілотників «Shahed 136». Перед вибухами було чутно характерний звук дронів-камікадзе.

«Маємо інформацію про декілька вибухів у Білій Церкві. За попередніми даними, місто атаковане дронами-камікадзе. Через це – пожежі на об’єктах інфраструктури. Є один постраждалий. Екстрені служби вже на місці, працюють. Інформацію про руйнування та потерпілих з’ясовуємо», - повідомив Кулеба.

При цьому, о 3:45 у місті знову пролунали вибухи. Інформації щодо них наразі немає.

Нагадаємо, вночі 4 жовтня ЗСУ збили іранський дрон «Мохаджер-6», яким рф намагалась атакувати Одесу. Пізніше вдень російські окупанти укотре намагалися атакувати Одесу дроном-камікадзе «Shahed 136».

Варто зазначити, що у серпні росія отримала від Ірану першу партію бойових дронів-камікадзе. У вересні ЗСУ збили перші іранські дрони двох видів Shahed-136, а також Mohajer-6. В Одеській ОВА припускають, що росія використовує для атаки дрони, щоб заощаджувати крилаті ракети.

Раніше у Міноборони розповіли, як вирішують проблему з іранськими дронами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: