Сили ППО вперше збили ударний іранський дрон «Mohajer-6»

Читать на русском
22 вересня зенітники ЗСУ вперше збили ударний багатоцільовий дрон іранського виробництва Mohajer-6, який використовували російські окупанти.
Mohajer-6Фото – Wikipedia

В Україні вперше збили безпілотник іранського виробництва «Mohajer-6».

Про це повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук у Telegram.

Зазначається, що перший «Mohajer-6», який використовували російські окупанти, знищили зенітники Повітряного командування «Південь» Збройних Сил України.

Використання росією іранських дронів може створити проблеми для ЗСУ – ЗМІВикористання росією іранських дронів-камікадзе Shahed-136 на війні може створити проблеми для ЗСУ. Зокрема, через те, що вони відносно маленькі та літають низько, тому їх складно помітити системам ППО.

Відомо, що цей дрон є ударним та багатоцільовим. За словами Братчука, він, зокрема, призначений для проведення розвідки, спостереження, рекогносцировки та вогневого ураження.

Крім того, Братчук показав кадри зі збитим дроном у Чорному морі.

Нагадаємо, у США наприкінці серпня офіційно підтвердили правдивість публікацій в американських ЗМІ, які заявили про отримання росією безпілотних літальних апаратів від Ірану.

16 вересня Повітряні сили ЗСУ посилаючись на власні дані, підтверджують застосування російською армією іранських безпілотників «Shahed 136» та інших модифікацій.

23 вересня Міністерство закордонних справ України вирішило позбавити посла Ірану акредитації на доручення президента Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: