В РНБО розповіли, як відповість світ у разі ядерного удару рф

Читать на русском
Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що світ відповість миттєво і радикально у випадку, якщо росія застосує ядерну зброю проти України.
Олексій ДаніловФото – president.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов запевнив, що світ відреагує миттєво у випадку, якщо рф застосує проти України ядерну зброю.

Про це він заявив в ефірі програми «Говорить великий Львів».

«Чи вдадуться вони до цієї дії – це залежить лише від тих думок, які є у голові у путіна. Я можу сказати, що якщо, не дай Бог, хоча б одна ядерна тактична зброя буде використана проти нашої країни – відповідь світу буде миттєвою і вона буде абсолютно радикальною. Я у цьому більш ніж впевнений», – зазначив Данілов.

Правила виживання: як діяти у разі ядерного вибухуЩо робити при ядерному вибуху, якщо він застав вас у приміщенні, на вулиці чи в автомобілі – на інфографіці.

За його словами, розмови про те, що світ «проковтне» та не відповість на ядерний удар,є необгрунтованими. Секретар РНБО наголосив, що це була б перша спроба ядерного удару після подій у Японії під час Другої світової війни.

Водночас, він заявив, що площа ураження тактичної ядерної зброї менша відносно площі Хіросіми і Нагасакі.

«Це зовсім інша ситуація. Це знаряддя, які можуть покривати 10, 5, 20 квадратних кілометрів, у залежності від того, до якого божевілля може дійти наш сусід - рф. Інша справа – що ми маємо готуватися дійсно до будь-якого розвитку подій, з урахуванням божевільного сусіда, який є поруч з нами», – підкреслив Данілов.

Він додав, що найближчим часов РНБО оприлюднить офіційні рекомендації для мирного населення на випадок ядерного удару. План дій вже підготували.

Нагадаємо, що 21 вересня володимир путін заявив, що при загрозі «територіальної цілісності» росія використає «всі наявні засоби». Пізніше Дмитро Медведєв заявив, що росія «має право застосувати ядерну зброю, якщо це буде потрібно».

У розвідці заявили, що наразі загроза застосування рф ядерної зброї проти України є «дуже високою» - ймовірно, ворог атакуватиме вздовж лінії фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: