Окупанти погрожують маріупольцям кримінальною відповідальністю за отримання гуманітарки

Читать на русском
Маріупольцям розповідають, що за отримання гуманітарної допомоги чи праці на розборі завалів, будівництві, вони будуть визнані колаборантами.
Ілюстративне фотоReuters

В окупованому Маріуполі росіяйські загарбники залякують мешканців кримінальною відповідальністю за отримання гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

«Окупанти розповсюджують черговий фейк. Лякають маріупольців кримінальною відповідальністю за отримання «гуманітарки», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, маріупольцям розповідають, що за отримання гуманітарної допомоги чи праці на розборі завалів, будівництві, вони будуть визнані колаборантами, а отже їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

«Це ще один фейк та маніпуляція, аби залякати маріупольців, щоб стримати їх виїзд на підконтрольні території України», - повідомляють у міській раді.

Нагадаємо, що міський голова Маріуполя Вадим Бойченко заявив про наміри російських окупантів закрити місто для виїзду мешканців.

Раніше ми повідомляли, що у Маріуполі людей змушували йти на псевдореферендум, погрожуючи їм звільненнями і втратою зарплатні.

Також було встановлено російського генерала, який віддав наказ захопити Маріуполь і штурмувати «Азовсталь».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: