Конституційний суд рф схвалив анексію українських територій та призначив «вибори в парламенти»

Читать на русском
Конституційний суд рф схвалив пакет документів про прийняття окупованих Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей до складу росії.
zbruc.eu

Конституційний суд рф схвалив пакет документів про «прийняття» окупованих Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей до складу росії.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на рішення суду.

«Конституційний суд схвалив пакет документів щодо прийняття «ДНР», «ЛНР», Херсонської та Запорізької областей до складу росії», – йдеться в повідомленні.

Згідно з постановою, «ДНР» і «ЛНР» увійшли до складу росії в статусі «республік» з російською мовою як державною. Запорізька і Херсонська області вважаються «прийнятими» як окремі суб'єкти зі своїми нинішніми назвами.

СБУ повідомила про підозри 16 організаторам псевдореферендуму рфСБУ повідомила про підозри ще 16 організаторам псевдореферендуму рф на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя.

«Вибори парламентів» чотирьох окупованих українських областей мають відбутися у вересні 2023 року.

Нагадаємо, президент рф володимир путін 30 вересня оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

На рішення росії відреагували в ЄС. В США також засудили шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію і запевнили, що й надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі за звільнення своїх земель.

Зеленський відреагував на анексію рф частини територій України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: