Путін відмовився від оборони Луганщини та готує перестановки генералів – ISW

Читать на русском
В ISW заявили, що путін відмовився від оборони Луганської області. Водночас він може готувати перестановки генералів на тлі критики з боку Кадирова та Пригожина.
Володимир путінФото – kremlin

Президент росії володимир путін, який керує командирами на місцях, виключив з пріоритету оборону Луганської області. На це вказує поразка російських окупантів у Лимані.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Джерела з України та рф вказують, що окупанти зміцнюють свої позиції у Херсонській та Запорізькій областях, попри провал на Харківсько-Ізюмському фронті. Ймовірно, путін особисто прийняв рішення не зміцнювати вразливі лініх фронту поблизу Куп’янська та Лимана.

В ISW розповіли, за яких умов путін може застосувати ядерну зброюАналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що путін погрожує ядерною зброєю, щоб домовитися з Україною про припинення вогню для перегрупування військ. Водночас назвали умови, за яких він може натиснути на ядерну кнопку.

«Це свідчить про те, що путін набагато більше дбає про утримання стратегічних територій Херсонської та Запорізької областей, ніж Луганщини», – йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, у кремлі можуть готувати інформаційний ґрунт, щоб здійснити перестановки у міноборони рф. Це можливо на тлі критики російських генералів з боку Рамзана Кадирова та керівника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина.

«Хаотичне нагромадження змучених контрактників, спішна мобілізація резервістів, призовників і найманців не дає функціонувати в ядерному середовищі. Таким чином, будь-які райони, зачеплені російською тактичною ядерною зброєю, будуть непрохідними для росіян, що, ймовірно, запобігатиме їхньому просуванню», – додали аналітики.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підтвердив, що у Лимані Донецької області підняли український прапор. Водночас на момент запису його звернення у місті ще точилися бої з росіянами.

Пізніше 81 окрема аеромобільна бригада опублікувала відео, на якому українські військові заявляють, що взяли Лиман під свій контроль.

У Міністерстві оборони України прокоментували заяву росіян щодо того, що їхні війська були виведені з Лиману Донецької області на «більш вигідні позиції». За їхніми даними, переважна більшість російських військ загинула або потрапила у полон.

Також ЗСУ звільнили населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве та Ставки у Донецькій області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: