За тиждень українських прапорів на Донбасі стане ще більше – Зеленський

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підтвердив, що ЗСУ підняли український флаг у Лимані. Він також заявив, що військові продовжать звільняти населені пункти від росіян.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що у Лимані Донецької області підняли український прапор. За його словами, ЗСУ продовжать звільняти область від російських окупантів.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

Зеленський наголосив, що у Лимані все ще тривають бойові дії, однак жодного сліду від псевдореферендуму не залишилось.

«Котел» для росіян у Лимані: чим важливе місто на Донеччині та чим його втрата обернеться для рфРосійські війська, зважаючи на все, потрапили в український котел у районі Лимана Донецької області. Що про це відомо і яке стратегічне значення має місто – у матеріалі Слово і діло.

«Ось росія влаштувала фарс на Донбасі. Фарс, який хотіла подати як нібито референдум. Щось там зображали, водили автоматників по будинках, носили папірці, пропагандисти це знімали в тій частині Донбасу, яку вони контролювали. А зараз там український прапор», – зазначив президент.

За його словами, протягом тижня звільнених населених пунктів на Донбасі стало більше, а ще за тиждень ЗСУ встановлять там більше українських прапорів. Він підкреслив, що для України це логічно, а для росіян – «нестиковки», адже псевдореферендуми відбулися, а українські захисники продовжують звільняти села та міста.

Глава держави заявив, що в рф вже почали шукати винних та звинувачувати у чергових поразках генералів.

«Поки ви всі не вирішите проблему з тим одним, хто все це розпочав, хто почав цю безглузду для росії війну проти України, вас будуть вибивати по одному, роблячи цапами-відбувайлами, щоб не визнавати, що ця війна є історичною помилкою для росії. Україна поверне своє. І на сході, і на півдні. І те, що пробували анексувати зараз, і Крим, який називають анексованим з 2014 року», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, у суботу, 1 жовтня, бійці Збройних сил України увійшли до Лиману Донецької області. Міноборони росії заявило про виведення своїх військ з міста.

Раніше у мережі з’явилось відео, як бійці ЗСУ закріплюють прапор України на стелі при в’їзді в місто.

Також повідомляли, що поблизу Лиману ЗСУ звільнили населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве та Ставки. Наразі там тривають стабілізаційні заходи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: