В ОПУ прокоментували можливість закінчити війну дипломатичним шляхом

Читать на русском
Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися, заявив Подоляк.
president.gov.ua

Україна зможе відновити переговори з росією лише за умови виведення ворожих військ, включно з Кримом. Наразі закінчити війну дипломатичним шляхом неможливо.

Про це радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив у інтерв’ю La Repubblica.

«Росія не хоче вести переговори - вона лише висуває ультиматуми. Якщо російська армія покине всю територію України, включно з Кримом, переговори можуть відновитися», - заявив він.

Прискорений вступ України до НАТО: як швидко нас приймуть і що це означає для УкраїниОчікувати, що НАТО прийме Україну до своїх лав прямо зараз, звичайно не варто. Але це рішення задає вектор української політики на довгі роки вперед

Як зазначається, Подоляк також підкреслив, що для України так звані референдуми та анексія росією окупованих територій нічого не означають. Ці регіони залишаються українськими, не дивлячись на незаконні дії країни-агресора.

«Референдуми не мають юридичної сили за міжнародним правом. І Україна готова на все, щоб їх повернути. Наші люди про це нас просять. Це були фейкові голоси, до яких вони не мали стосунку», - зазначив радник керівника ОПУ.

Згідно з його словами, шанси ядерного конфлікту невеликі, але вони все ж існують. Подоляк додав, що у разі ядерного удару наслідки будуть катастрофічними, а відповідь доведеться давати, зокрема, в межах Євросоюзу і НАТО.

Нагадаємо, що напередодні путін заявив, що росія готова до переговорів з Україною, але не збирається обговорювати статус окупованих територій.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що анексія нових територій закриє будь-які переговори з москвою.

Такрож нагадаємо, що Україна підписала заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: