Окупантам на півдні наказали вести переговори з українськими військовими – Марченко

Читать на русском
На півдні російським окупантам наказали не відкривати вогонь, домовлятися з українськими військовими і залишати окуповані території.
Дмитро МарченкоФото – Суспільне

Російським загарбникам на півдні наказали намагатися домовитися з українськими військовими.

Про це розповів генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко у коментарі «Суспільному».

«Наскільки нам відомо, їм дали команду не відкривати вогонь, а проводити перемовини з українськими військовими та звільняти окуповані території», – зазначив він.

За його словами, протягом двох тижнів ворог на півдні України втратив 1800 солдатів, 2 літаки, 2 вертольоти, понад 120 танків, понад 130 артилерійських систем, а також понад 20 РСЗВ.

Крім того, ЗСУ знищили артилерійськими ударами мости, 150 командних пунктів загарбників, а також близько 70 баз, де зберігалися ворожі боєприпаси.

Нагадаємо, що 12 вересня українські захисники знищили на півдні три райони зосередження озброєння та техніки ворога, два пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби. Загарбники втратили 59 військових, танк, 5 гаубиць 152-го калібру, зокрема самохідних «Мста-Б» і «Мста-С», командно-штабну машину і машину управління, а також 12 одиниць іншої автобронетехніки.

Також з початку активних наступальних дій українським військовим вдалося звільнити 13 населених пунктів на півдні України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: