ЗСУ напрацьовують спосіб боротьби з іранськими дронами-камікадзе – Гуменюк

Читать на русском
Українські фахівці вивчають зразки збитих іранських дронів-камікадзе Shahed-136, які почала використовувати росія.
скрін з відео

Українські фахівці вивчають зразки збитих іранських дронів-камікадзе Shahed-136, які почали використовувати росія на війні з Україною.

Про це повідомила керівник пресцентру оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у понеділок, 26 вересня.

Іранські БПЛА на озброєнні росії демонструють деградацію російського військпрому – оглядачНа думку експерта, в цій ситуації важливий не стільки факт появи іранських БПЛА на фронті, скільки деградація російської промисловості

«Це досить нова зброя, з якою ми зіткнулися, тому всі зразки, які ми зуміли витягти, вивчаються фахівцями, напрацьовується найефективніша система протидії їм», , - сказала вона.

Гуменюк розповіла, що вже є приклади достатньо результативного збивання цих дронів. Також є розуміння, що їх можна збивати на певній висоті та за допомогою стрілецької зброї.

Вона нагадала, що іранські безпілотники під час атаки самі розриваються від вибухівки.

Нагадаємо, 22 вересня зенітники ЗСУ вперше збили ударний багатоцільовий дрон іранського виробництва Mohajer-6, який використовували російські окупанти.

Цього ж дня росія атакувала Одесу іранськими дронами-камікадзе.

У середині вересня у ЗСУ підтвердили застосування росіянами іранських дронів проти України. Так, тиждень тому біля Куп'янська наші бійці знищили перший іранський ударний БПЛА-камікадзе Shahed-136.

На думку військового експерта, поява на фронті іранських безпілотників, переданих росії, істотно ситуацію не змінить.

Проте деякі західні ЗМІ припускають, що використання росією іранських дронів може створити проблеми для ЗСУ – вони відносно маленькі та літають низько, тому їх складно помітити системам ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: