Іран ніколи не відрізнявся високим технічним рівнем – експерт про іранські БПЛА

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Поява на фронті іранських безпілотників, переданих росії, істотно ситуацію там не змінить. Якість цих виробів залишає бажати кращого, Україна отримує незрівнянно якісніші зразки.

Про це розповів військовий експерт та історик Ігор Лосєв у коментарі «Слово і Діло».

«Іран ніколи не належав до лідерів світового технічного прогресу. І зараз до них не належить. Тому про те, яка якість цих безпілотників, сказати складно. Принаймні, європейські та американські фахівці говорять про них дуже скептично... Подивимося. Я не думаю, що вони відіграють якусь реальну роль у тому, що відбувається» - зазначив він, говорячи про перспективи росії змінити стан справ на фронті за допомогою іранських БПЛА.

Лосєв додав, що Україна отримує якісніші БПЛА від союзників і їй треба просити більше апаратів.

«У будь–якому випадку нам потрібно просити якомога більше безпілотників у США, у Європи, в Туреччині закуповувати «Байрактари» - підкреслив він.

Нагадаємо, 12 липня стало відомо, що росія звернулася до Ірану з проханням надати її армії сотні бойових безпілотних літальних апаратів для використання у війні проти України.

Наприкінці серпня ЗМІ повідомили, що Іран все ж таки передав росії бойові безпілотники. Однак в американській розвідці відзначили, що БПЛА навіть під час випробувань показали масові несправності. А вже 30 серпня у США офіційно підтвердили, що росія отримала безпілотні літальні апарати від Ірану.

13 Вересня Збройні Сили України вперше знищили іранський ударний БПЛА біля Куп'янська Харківської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: