Путін підписав укази про визнання «незалежності» Запорізької та Херсонської областей

Читать на русском
Володимир путін 29 вересня підписав указ про визнання нібито незалежності тимчасово окупованих Херсонської та Запорізької областей України.
Володимир путінФото – kremlin

Російський диктатор володимир путін підписав укази про визнання «незалежності» окупованих територій Запорізької та Херсонської областей України.

Відповідні документи опублікували на сайті правової інформації рф.

В обох наказах путіна йдеться про те, що рішення про незалежність окупованих українських територій ухвалено нібито відповідно до загальновизнаних принципів та норм міжнародного права. Крім того, йдеться, що врахували «волевиявлення» мешканців областей.

СБУ повідомила про підозри 16 організаторам псевдореферендуму рфСБУ повідомила про підозри ще 16 організаторам псевдореферендуму рф на тимчасово окупованих територіях Донбасу, Херсонщини та Запоріжжя.

Документ президент росії підписав у четвер, 29 вересня. Таке рішення він ухвалив на тлі «результатів» псевдореферендумів. Окупанти вигадали кількість людей, які проголосували «за» приєднання до рф.

Зокрема, у Херсонській області таке рішення нібито підтримали 87,05 % людей, у Запорізькій – 93,11 %.

Нагадаємо, як заявили у Міністерстві закордонних справ, Україна і після незаконних «референдумів» має повне право на відновлення своєї територіальної цілісності військовими та дипломатичними методами.

Президент Володимир Зеленський також підтвердив, що війна не вважатиметься закінченою до деокупації всіх територій.

ЗМІ пишуть, що путін, як і раніше, прихильний до своєї початкової мети — захоплення більшої частини України. У кремлі вважають, що після мобілізації зможуть перехопити ініціативу та просунутися далі вглиб країни, можливо, захопивши Харків та Одесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: