Путін 30 вересня може оголосити про анексію захоплених територій України – британська розвідка

Читать на русском
Путін у п'ятницю, ймовірно, використає своє звернення до парламенту, щоб оголосити про анексію українських територій.

Володимир путін має у п'ятницю, 30 вересня, виступити перед обома палатами російського парламенту. Цього дня він може офіційно оголосити про анексію Донбасу, а також Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Існує реальна можливість того, що путін використовує своє звернення, щоб офіційно оголосити про «приєднання» окупованих регіонів України до росії. «Референдуми», які зараз проводяться на цих територіях, мають завершитись 27 вересня. Російські лідери майже напевно сподіваються, що оголошення про «приєднання» буде сприйнято як виправдання «спеціальної військової операції» та зміцнить патріотичну підтримку конфлікту», – йдеться у повідомленні.

Але в розвідці вважають, що ці надії можуть бути підірвані усвідомленістю про нещодавні невдачі росії на полі бою і занепокоєнням з приводу мобілізації.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що в кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану в росії та заборони виїзду чоловіків за кордон.

Проте, за словами аналітиків, протести та опір мобілізації в росії відображають невдачі путіна у підготовці свого населення до великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: