Кремль перекинув в Україну майже всі свої війська з кордонів Північної Європи – ЗМІ

Читать на русском
Росія перекинула на війну в Україну 80 відсотків угруповання своїх військових, які перебували біля кордону з Фінляндією та країнами Балтії.

Росія перекинула на війну в Україну 80% угруповання своїх військових, які перебували біля кордону з Фінляндією та країнами Балтії.

Про це повідомляє видання Foreign Policy, посилаючись на трьох високопосадовців європейських оборонних відомств.

Арестович розповів, куди відправили перших мобілізованих росіянОлексій Арестович розповів, в які області України Кремль відправив перших мобілізованих росіян.

Як повідомляється, біля кордонів із країнами Балтії та Фінляндією служили 30 тисяч російських військовослужбовців. Зараз із цього числа залишився на місцях лише «кістяк складу».

«Скорочення чисельності військ, яке ми спостерігаємо в останні сім місяців у цьому регіоні, є дуже значним. Росія протягом десятиліть тримала біля нас сухопутні війська, які зараз практично випарувалися», – розповів військовий чиновник однієї зі скандинавських країн.

При цьому він підкреслив, що росія зберігає в регіоні потужне угруповання повітряних сил, а чисельність російського Північного флоту майже не змінилася.

На думку Foreign Policy, рф відвела свої сили з Північної Європи, щоб поповнити втрати військ на фронті в Україні.

У виданні уточнюють, що значна кількість військовослужбовців, яких перекинули з Північної Європи до України, належать до 6-ї загальновійськової армії.

В Україні ці підрозділи воювали в Харківській області, але армії рф довелося відступити після успішного контрнаступу ЗСУ у вересні.

Крім того, за даними Foreign Policy, москва перекидає з Північної Європи в Україну та військову техніку, у тому числі зенітні комплекси та ракети.

У розмові з виданням чинні та колишні співробітники оборонних відомств США та Європи зазначили, що у довгостроковій перспективі росія залишається загрозою, особливо для країн Балтії.

Нагадаємо, за даними агентства Bloomberg, у кремлі вважають, що після мобілізації зможуть перехопити ініціативу і просунутися далі вглиб України, можливо, захопивши Харків та Одесу.

WSJ писало про те, що мобілізація в росії не вплине на ситуацію на полі бою в найближчому майбутньому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: