Арестович розповів, куди відправили перших мобілізованих росіян

Читать на русском
Олексій Арестович розповів, в які області України Кремль відправив перших мобілізованих росіян.
Олексій АрестовичФото – facebook.com/alexey.arestovich

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, що на війну проти України Кремль відправив перших мобілізованих росіян. Однак наразі їхня кількість невелика.

Про це він заявив в ефірі YouTube-каналу «Фейгін Live».

За його словами, їх приєднали до перших підрозділів у районі Сватового Луганської області, а також на Харківщині, де окупантам треба «затикати діри». Основна частина мобілізованих росіян прибуде в Україна приблизно за два тижні.

У ГУР озвучили особливості мобілізації в регіонах росіїУ росії влада на місцях посилює поліцейські заходи, спрямовані на забезпечення оголошеної мобілізації.

Також Арестович заявив, що мобілізовані не проходять жодної підготовки.

«Більша частина піде на доставлення. Їх же звозять з усієї росії. Ну, комусь, може, дадуть стрільнути кілька разів, кинути гранату. І то навряд чи. 200 тисяч гранат треба потратити на навчальний кидок? Багатенько. І все, і вперед із піснею в бій», – наголосив він.

Крім того, він зазначив, що перша хвиля мобілізованих становитиме 80-90 тисяч солдатів. У повномасштабному вторгенння від початку брали участь близько 320 тисяч окупантів.

«Вони відтоді стали набагато слабшими, а нас стало більше, ми стали більш навченими, ми стали злішими, з перемогами і з західним озброєнням. Ну, що нам ці 90 тисяч? Мастило для штика. Вони взагалі нічого не вміють», – додав Арестович.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня триває мобілізація. Офіційно влада заявила, що хоче призвати 300 тисяч резервістів, але за інформацією ЗМІ, мова може йти про мільйон і більше мобілізованих.

Крім того, володимир путін, як і раніше, прихильний до своєї початкової мети — розчленування України та захоплення більшої частини її території. У кремлі вважають, що після мобілізації зможуть перехопити ініціативу і просунутися далі в глиб України, можливо, захопивши Харків та Одесу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: