Рф використовує мобілізованих, щоб відновити елітні підрозділи, розгромлені ЗСУ – ISW

Читать на русском
В Інституті вивчення війни заявили, що мобілізованих росіян використовуют для відновлення елітних підроздили, які були розгромлені українськими захисниками.
Ілюстративне фотоФото – Укрінформ

Кремль відправляє мобілізованих росіян для того, щоб посилити підрозділи російської армії. Зокрема, елітні підрозділи, які були розгромлені українськими захисниками.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними Генштабу ЗСУ, хвиля мобілізованих росіян прибула, щоб підсилити підрозділи 1 танкового полку, 2 мотострілецької дивізії та 1 гвардійської танкової армії. Водночас закинули туди «новобранців» без жодної підготовки.

Протести та опір мобілізації свідчать про провал путіна у підготовці росіян до війни – ISWПутін наполегливо продовжує називати вторгнення в Україну спеціальною військовою операцією та не створює інформаційних умов для підготовки росіян до мобілізації.

«1 гвардійська танкова армія вважалася головною механізованою силою росії до 24 лютого. Той факт, що її елементи посилюються погано дисциплінованими, ненавченими людьми, означає, що навіть найелітніші частини рф зазнали значних втрат в Україні і тому все більше деградують», – наголосили у повідомленні.

Крім того, в ISW зазначили, що, найімовірніше, мобілізовані сили до цих частин російської армії не зможуть додати бойових потужностей.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня триває мобілізація. Офіційно влада заявила, що хоче призвати 300 тисяч резервістів, але за інформацією ЗМІ, мова може йти про мільйон і більше мобілізованих.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів, що на війну проти України Кремль вже відправив перших мобілізованих росіян. Однак наразі їхня кількість невелика.

У кремлі вважають, що після мобілізації зможуть перехопити ініціативу і просунутися далі в глиб України, можливо, захопивши Харків та Одесу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: