У Латвії в прикордонних з рф краях оголосили надзвичайну ситуацію

Читать на русском
Уряд країни оголосив надзвичайну ситуацію з 28 вересня до 26 грудня у пунктах перетину кордону та кількох прикордонних краях.
фото: zn.ua

Уряд Латвії у вівторок, 27 вересня, ухвалив пропозиції Міністерства внутрішніх справ про оголошення надзвичайної ситуації у низці районів біля кордону з рф у зв'язку з мобілізацією, яку оголосили в росії. Також уряд ухвалив закрити один із прикордонних переходів.

Про це повідомляє видання Delfi.

Зазначається, що з урахуванням оголошеної у рф мобілізації та необхідністю запобігти можливим загрозам для внутрішньої безпеки Латвії, уряд оголосив надзвичайну ситуацію з 28 вересня до 26 грудня у пунктах перетину кордону та кількох прикордонних краях: Алуксненському, Балвському та Лудзенському.

Після оголошення путіним мобілізації з рф втекли понад 260 тисяч чоловіків – ЗМІЗ росії втекли 261 тисяча чоловіків після того, як була оголошена часткова мобілізація. У путіна продовжують обговорювати закриття кордонів.

При цьому, латвійський уряд ухвалив закрити прикордонний перехід у Педедзе і доручив Державній прикордонній охороні посилити контроль на латвійсько-російському кордоні та перевірку російських громадян, які прибувають до країни.

Водночас, як повідомляє європейське агентство з контролю кордонів Frontex, за минулий тиждень майже 66 тисяч громадян росії перетнули кордони держав - членів Євросоюзу. Це на 30 відсотків більше, ніж було за тиждень до того.

За повідомленням, найбільше громадян росії прибуло до Фінляндії та Естонії.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 23 вересня, президент Фінляндії Саулі Нійністе та уряд погодили параметри рішення щодо обмеження в'їзду до країни для росіян.

Варто зазначити, що Латвія, Литва, Естонія, Польща, Чехія, Словаччина, Данія, Бельгія та Нідерланди не приймають від росіян документи на туристичні візи.

Напередодні США заявили про готовність приймати російських ухилянтів, але є умова.

Також президент Європейської ради Шарль Мішель закликав відкрити кордони ЄС для російських ухилянтів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: