Окупанти почали мобілізувати медиків на Луганщині

Читать на русском
У Луганській області російські окупанти розпочали примусову мобілізацію медичних працівників. Забирають хірургів, травматологів, анестезіологів.
Фото: Луганська ОДА

У Луганській області російські окупанти розпочали примусову мобілізацію медичних працівників, яких лише нещодавно набрали до спорожнілих лікарень. Забирають хірургів, травматологів, анестезіологів.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram-каналі у вівторок, 27 вересня.

Гайдай розповів, яку явку намалювали росіяни на «референдумі» у розбитих в щент містах ЛуганщиниЯкщо у перший день так званого референдуму озброєні військові робили лише поквартирний обхід та примушували голосувати у дворах, то вихідними люди з автоматами оглядають місця масового скупчення людей.

«Вони (окупанти) ще не встигли відсвяткувати відкриття нового медичного центру в Луганську та похвалитися, що майже всі лікарі з'явилися на так званому референдумі, але вже оголосили про мобілізацію цих медичних працівників», – написав Гайдай.

За його словами, поки що це «часткова мобілізація» – забирають поки тільки хірургів, травматологів, анестезіологів, фельдшерів та медсестер.

«Під час призову таких фахівців береться до уваги досвід роботи із травмами внаслідок бойових дій. У всіх військкоматах вже є списки тих, хто закінчив медичні навчальні заклади та знаходиться на території так званої ЛНР. Хірурги, анестезіологи та травматологи будуть призиватися до 60 років, медсестри, фельдшери – до 55», – зазначив голова ОВА.

На його думку, це свідчить про те, що із резервом у ворога насправді не все так добре, як говорять у російських ЗМІ.

Нагадаємо, раніше Гайдай розповів, що для проведення псевдореферендуму на Луганщині окупанти використовують фальшиві голоси та змушують голосувати людей навіть без документів.

Також він повідомляв, що на Луганщині окупанти замість відновлення створюють «фонд орендного житла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: