Зеленський звернувся до росіян: «Зараз вирішується, чи закінчиться ваше життя»

Читать на русском
Володимир Зеленський закликав росіян уникати мобілізації або здаватися у полон, якщо їх вже відправили на війну проти України.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян рф та заявив, що їхня влада відправляє їх на смерть, змушуючи воювати проти України. Він закликав їх уникати мобілізації або здаватися у полон.

Про це глава держави заявив у новому відеозверненні.

За його словами, російських командирів не хвилює життя росіян. Для них важливо заповнити пусті місця після вбитих, поранених або тих, хто здався у полон. Вони беруть на війну і молодих людей, які не служили, і пенсіонерів, які проходили службу у радянській армії.

У росії поновилися антивоєнні протести, є затриманіУ суботу, 24 вересня, у росії поновились акції проти війни в Україні та примусової мобілізації росіян.

«Зараз – ключовий момент для вас усіх, час коли вирішується, чи закінчиться ваше життя. Не взяти повістку краще, ніж загинути на чужій землі військовим злочинцем», – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що краще уникнути мобілізації, ніж бути покаліченим або предстати перед судом. Крім того, він підкреслив, що російським солдатам варто здаватися у полон.

Зеленський розповів, що Україна гарантує полоненим цивілізоване ставлення та ніхто не дізнається, за яких саме обставин вони потрапили у полон. Крім того, якщо окупанти не захочуть повертатися у росію, то їм це забезпечать.

«Україна у цій війні захищається. Ми захищаємо найсвітліше – ми захищаємо своє життя, наших дітей, нашу свободу. А за що воює росія? Кожен громадянин росії знає, і нехай багато хто не визнає цього, але точно знає, що саме росія несе зло», – додав глава держави.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів. У той же час, за даними деяких ЗМІ, засекречений пункт указу про мобілізацію путіна дозволяє призвати мільйон росіян.

У суботу, 24 вересня, путін підписав закони про ув'язнення до 10 років за відмову росіян воювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: