У відповідь на мобілізацію в рф Литва підвищує рівень готовності сил швидкого реагування

Читать на русском
Литва підвищує рівень готовності сил швидкого реагування через те, що росія проводитиме мобілізацію і в Калінінградській області.
Фото: Delfi

Литва підвищує рівень пильності сил швидкого реагування після оголошення мобілізації в росії.

Про це повідомив міністр оборони країни Арвідас Анушаускас, повідомляє Delfi.

У росії почалася мобілізація: як соцмережі реагують на рішення путінаРеакцію соцмереж на оголошення путіним мобілізації в росії – дивіться в добірці Слово і діло.

«Оскільки військова мобілізація росії проводитиметься і в Калінінградській області, тобто по сусідству з нами, Литва не може просто спостерігати. Рівень пильності наших сил швидкого реагування підвищується», – заявив Анушаускас

Це спрямовано, за його словами, на запобігання будь-яким провокаціям з російської сторони.

Анушаускас також повідомив, що розглядається питання збільшення підтримки України: «Ми закликаємо всіх наших союзників ще більше збільшити потік цієї підтримки. Російська агресія в Україні має бути зупинена. Мобілізаційний відчай росії показує, що вона не має інших варіантів зберегти окуповані території України, і вона хапається за останню соломинку».

Нагадаємо, володимир путін оголосив про мобілізацію в росії з 21 вересня. У кремлі пояснили рішення тим, що рф під час вторгнення в Україну «зіштовхується з військовим потенціалом НАТО та низки інших недружніх країн».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: