Росіян закликали вийти сьогодні на загальнонаціональну акцію протесту через мобілізацію

Читать на русском
Рух Весна закликає росіян вийти на загальнонаціональну акцію протесту через мобілізацію. Соратники Навального також готові підтримати протести.

Рух «Весна» закликає росіян у всіх містах вийти сьогодні, 21 вересня, о 19-й годині на акцію протесту через оголошення часткової мобілізації в країні.

Про це йдеться у заяві руху.

«Тепер війна по-справжньому прийде у кожну оселю та кожну родину. Раніше влада говорила, що воюють лише «професіонали» — і що вони переможуть. З'ясувалося, що не перемагають і на фронт почали набирати в'язнів. А тепер оголошено мобілізацію. Отже, становище вкрай важке. Війна більше не десь там — вона прийшла в нашу країну, наші будинки, за нашими рідними. І вони повинні гинути, щоб виправити помилки путінського режиму, який кинув росію в жахливу бійню, ізоляцію та злидні», – йдеться у заяві.

Україна переможе, а кремль у кризі: Ходжес назвав три фактори, які можуть призвести до розпаду росіїБен Ходжес вважає, що через війну в Україні світ може стати свідком не лише кінця режиму путіна, а й розпаду всієї росії. Привести до цього можуть три фактори.

У «Весні» зазначили, що акція протесту — «це лише початок»: рішення про мобілізацію може стати кінцем для режиму путіну.

Крім того, соратники російського опозиційного політика Олексія Навального також закликали росіян виходити на вуличні акції, заявивши, що підтримають будь-яку форму протестів, зокрема підпал військкоматів.

«Я абсолютно точно можу сказати, що наша команда підтримає будь-які форми протесту перед цим. Якщо ви тікаєте від призову, це добре, ми підтримуємо, ми готові надавати інформаційну, юридичну допомогу. Якщо ви виходите на акції протесту, ми підтримуємо це, ми готові надавати координаційну допомогу, яку необхідно. Якщо ви готові займатися великими речами, у тому числі підпалювати військкомат — ми підтримуємо це і готові також надати якесь сприяння», — заявив Іван Жданов.

Нагадаємо, в росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

На тлі цієї новини росіяни розкупили всі квитки на сьогодні до Стамбула та Єревану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: