ЗСУ відбили атаки біля 9 населених пунктів і завдали ударів по 40 об'єктах окупантів – Генштаб

Читать на русском
Авіація ЗСУ за добу завдала більше 50 ударів по ворожих позиціях, ракетні війська та артилерія завдали вогневого ураження по 40 об'єктах росіян.

Українські війська відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Веселе, Курдюмівка, Миколаївка Друга, Бахмутське, Зайцеве, Майорськ, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Крім того, за добу авіація Сил оборони завдала понад 20 ударів по ворожих позиціях: уражено 19 районів зосередження живої сили та військової техніки супротивника та двох позицій зенітних ракетних комплексів. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони знищили один СУ-25 та чотири БПЛА противника.

Також ракетні війська та артилерія за минулу добу завдали вогневого ураження по 40 об'єктах супротивника. Зокрема, по 20 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 13 районах зосередження артилерії, а також по 7 складах боєприпасів.

Пседореферендуми окупантів: в Міноборони нагадали про підсумки аншлюсу Австрії ГітлеромУ Міністерстві оборони України порівняли ініціативу росіян щодо проведення псевдореферендумів із аншлюсом Австрії гітлерівською Німеччиною у 1938 році.

А 19 вересня внаслідок ударів ЗСУ підтверджено: ураження місця зосередження особового складу у Пологівському районі чисельністю понад 20 осіб; у Мелітопольському районі – склад боєприпасів, 5 одиниць військової техніки та понад 20 військовослужбовців; у районі населеного пункту Кам'янка – 10 одиниць військової техніки та понад 10 військовослужбовців підрозділів окупаційних військ. Також підтверджено знищення комендатури у Сватові Луганської області, де противник організував штаб та склад боєприпасів.

Для поповнення втрат на окупованих територіях Донбасу продовжується примусова мобілізація місцевих жителів.

Російські війська за добу завдали 8 ракетних та 35 авіаційних ударів, здійснили понад 120 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по об'єктах на території України. Внаслідок обстрілу постраждала інфраструктура понад 50 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін. На інших напрямках противник продовжує обстріли з танків, мінометів та артилерії різних типів:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Залізний Міст, Михайлове і Гута-Студенецька Чернігівської області та Соснівка, Голишівське, Юнаківка і Тур’я Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – у районах населених пунктів Ветеринарне, Гоптівка, Глибоке, Дергачі, Грушівка, Куп'янськ та Кам'янка;

  • на Краматорському напрямку – Донецьке, Студенок, Ярова, Тетянівка, Богородичне, Пришиб, Щурове, Старий Караван, Райгородок, Миколаївка, Роздолівка, Олександрівка та Григорівка;

  • на Бахмутському напрямку – Сіверськ, Верхньокам’янське, Виїмка, Веселе, Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Одрадівка, Миколаївка Друга, Зайцеве, Суха Балка, Юр’ївка та Нью-Йорк;

  • на Авдіївському напрямку – Бердичі, Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка та Первомайське;

  • на Запорізькому напрямку – Новопіль, Времівка, Велика Новосілка, Новоукраїнка, Пречистівка, Вугледар, Павлівка, Володимирівка, Залізничне, Гуляйполе та Червоне;

  • на Южнобузькому напрямку обстрілів з боку супротивника зазнали понад 25 населених пунктів уздовж усієї лінії зіткнення.

Нагадаємо, росія з 23 до 27 вересня має намір провести псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України.

Крім того, до кримінального кодексу рф додали поняття «мобілізація», «воєнний стан» і «воєнний час», «збройний конфлікт».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: