Україна зберігає близько 80% своїх військово-повітряних сил – американський генерал

Читать на русском
Україна, за американською оцінкою, зуміла зберегти близько 80 відсотків своїх військових літаків, які активно використовуються для повітряних ударів.
finbalance.com

Україна, за американською оцінкою, зуміла зберегти близько 80 відсотків своїх військових літаків, які активно використовуються для повітряних ударів.

Про це заявив командувач Військово-Повітряних сил Сполучених Штатів Америки Джеймс Хекер, передає Politico.

Нездатність російських сил забезпечити надійне повітряне прикриття своїх військ стала одним із великих сюрпризів для американських спостерігачів. З початку відкритого російського вторгнення ППО України збили щонайменше 55 російських бойових літаків. Крім цього, щонайменше ще 5 літаків було знищено на землі.

Чим воюють ЗСУ: протиповітряна оборонаНа озброєнні українських військових знаходяться два зенітно-ракетних комплекс «Бук» і С-300 ПС, а також автоматизований ЗРК «Оса».

Хекер стверджує, що величезні втрати основна причина того, що російські винищувачі та бомбардувальники не відіграють помітної ролі у російських військових операціях. При цьому Україна використовує для ліквідації бомбардувальників рф зенітні ракетні комплекси, розроблені ще в срср.

«Росія зробила «ключову тактичну помилку», не доклавши на початку вторгнення значних зусиль для знищення українських зенітних ракетних комплексів», – додав він.

У свою чергу, Україна почала отримувати в серпні американські протирадіолокаційні ракети AGM-88, які встановлюються американськими техніками на українські винищувачі Су-27 і Міг-29. Ракети застосовують для придушення російських ракетних зенітних установок.

Нагадаємо, авіація українських захисників за минулу добу знищила сім повітряних цілей, у тому числі російські штурмовик та БПЛА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: