Окупанти вночі знову обстріляли Запорізьку АЕС, на станції пошкоджено обладнання

Читать на русском
Внаслідок нічного обстрілу було пошкоджено обладнання зв'язку шостого енергоблоку з відкритим розподільчим пристроєм АЕС.

Сьогодні вночі, 21 вересня, російські війська знову обстріляли Запорізьку АЕС. Внаслідок цього було пошкоджено обладнання зв'язку енергоблоку №6 з відкритим розподільчим пристроєм ЗАЕС.

Про це повідомляє Енергоатом.

Експерт: Всі енергетичні об'єкти України, крім АЕС, в зоні ризику російських ракетних ударівУкраїну рятує дефіцит високоточних ракет у росії. Те, чим стріляють росіяни на цей час, не відрізняється високою точністю та надійністю

«Внаслідок атаки відключились блоковий трансформатор і трансформатори власних потреб енергоблоку. Через втрату живлення відбувся аварійний запуск двох дизель-генераторів систем безпеки для забезпечення роботи насосів охолодження палива. О 02:00 персоналом ЗАЕС була знайдена можливість і налагоджено живлення власних потреб енергоблоку №6 від системи шин інших енергоблоків станції. Дизель-генератори 6-го енергоблоку були вимкнені і переведені в режим чергування», – розповіли в Енергоатомі.

У підприємстві наголосили, що чекають від МАГАТЕ більш рішучих дій щодо припинення агресивних дій росії проти цивільних ядерних об'єктів України, допомоги у деокупації станції та встановленні зони безпеки.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій станції зараз перебувають 500 російських загарбників.

За словами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби, шляхом ядерного шантажу із Запорізькою АЕС росія намагається досягти двох цілей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: