Україна вимагатиме від Росії репарації через суд у Гаазі

Читать на русском
Україна вважає питання репарацій дуже важливим моментом, який обов'язково включатиметься в усі українські вимоги до РФ
Ілюстративне фотоinbusiness.kz

Україна планує стягувати з Росії, у якої і так переддефолтний стан, репарації через суд у Гаазі. Відповідний пункт додано до позову, поданого Україною проти Росії до Міжнародного суду.

Про це заявив постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич в інтерв'ю ТСН.

Економіст пояснив, чому РФ більше ніколи не побачить своїх золотовалютних резервівОбмеження, озвучені російським Центробанком, для тамтешніх валютних вкладників – остаточні. Росіяни можуть попрощатися із золотовалютними резервами в тому обсязі, в якому їх заморозили.

«Це питання ми, безумовно, включили в нашу позицію 7 березня під час слухань. Ми оголошували, що це важливий момент, і наша позиція охоплює репарації, але це питання для більш пізньої стадії, для вирішення справи по суті. Але ми про це не забуваємо, не забудемо та обов'язково будемо включати в наші вимоги» - сказав він.

Нагадаємо, що Міжнародний суд в Гаазі винесе своє рішення щодо обмежувальних заходів у зв'язку з позовом України у справі проти Росії в середу, 16 березня 2022 року.

Нагадаємо, 3 березня прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі заявив, що негайно почне розслідування можливих військових злочинів, скоєних в Україні під час російської агресії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: