Зеленський про злочини росіян: «Хіба що не роблять мило з людей і абажури зі шкіри»

Читать на русском
Володимир Зеленський прокоментував злочини росіян в Україні. За його словами, вони подібні до вчинків нацистів, однак їм доведеться відповідати за скоєне.
Ілюстративне фотоФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський прокоментував звірства російських окупантів в Україні. За його словами, вони схожі зі злочинами нацистів.

Про це він заявив у новому відеозверненні.

За словами глави держави, у звільнених районах Харківщини знайдено вже понад десять катівень у різних містах і селищах.

Росія повторила в Ізюмі те, що зробила у Бучі – ЗеленськийВолодимир Зеленський заявив, що російські окупанти повторили в Ізюмі звірства, які чинили у Бучі. За його словами, до звільненого міста журналістам нададуть повний доступ.

«І ніде не залишиться цього звірства – рашизму, який повторює те, що робили нацисти. Вони хіба що не роблять мило з людей, не роблять абажури зі шкіри», – підкреслив він.

Президент наголосив, що принцип злочинів росіян подібний до нацистів, хоча масштаб не розтягнувся на всю Європу. Однак окупанти створюють табори, де збирають та вбивають українці, проводять депортації, знищують міста та села тощо.

«Нічого не залишається живого після рашизму. Ракетний терор, масові поховання, катівні. Найжорсткіші знущання зі ще живих людей. І безмежна, нічим неприкрита ненависть, з якою вони виправдовують цю війну, яку вони ж розпочали», – заявив Зеленський.

Він також розповів, що росіяни залишили апарати для катування, коли тікали з українських територій. Зокрема, у Козачій Лопані на вокзалі знайшли інструмент для катування струмом.

Глава держави підкреслив, що російські загарбники відповідатимуть за свої дії на полі бою та у суді. Їхні особи будуть встановлені.

Нагадаємо, що у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі. На місці вже розпочалася ексгумація тіл. ООН заявила про готовність направити місію до Ізюму на місце поховань.

Також у Ізюмі було знайдено камери тортур у підвалах та знаряддя для тортур. Катівні окупантів було знайдено також у Куп'янську та Балаклії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: